ACTIVITATS

GeoExcursions · GeoRutes · GeoCamp

GEOEXCURSIONS

Itinerari geològic guiat de mig dia, generalment circular, amb la finalitat de descobrir el patrimoni geològic i miner d’una zona concreta.

El ritme de descobriment és lent, amb diverses parades per poder gaudir de les roques, el paisatge i la natura, i aprofitar les fascinants històries que expliquen les roques sobre la seva naturalesa, origen i processos que han patit.

No calen coneixements previs.

GEORUTES

Sortides geològiques guiades d’un dia o més, amb l’objectiu d’explorar, conèixer i interpretar el paisatge geològic que ens envolta.

Normalment es realitzen els caps de setmana, ponts i durant les vacances, i estan dissenyades per fer-se a peu aprofitant camins, pistes i senders. No obstant això, si es dona el cas també es poden fer entre setmana.

El ritme de descobriment és distès per gaudir de les roques, el paisatge i la natura, a través de diferents parades d’interès.

No calen coneixements previs.

GEOCAMP

Sortides geològiques guiades de temàtiques concretes o específiques, amb una durada d’un dia o més, i destinades a amants i apassionats de la geologia que disposen de coneixements previs i volen ampliar-los.

El guiatge és dirigit per l’equip tècnic de Taller de Geologia, que sovint compte amb la participació d’especialistes en la matèria específica de l’activitat.

PROPERES ACTIVITATS

Consulta el calendari per obtenir més informació i no dubtis a contactar si tens alguna pregunta. Espero veure’t aviat en alguna de les nostres activitats, o en totes elles!

[add_eventon bottom_nav=”no”]

ASPECTES GENERALS DE LES ACTIVITATS

Qui guia les activitats?

En el cas de les GeoExcursions i GeoRutes, el mateix equip tècnic de Taller de Geologia amb una àmplia experiència en serveis de divulgació geològica i guia de sortides. Als GeoCamp, es compta amb la participació i col·laboració d’altres companys geòlegs experts en els seus camps i amb experiència també en el camp de la divulgació i la formació.

Quan es fan?

Totes les activitats, regides pel calendari establert, es fan en caps de setmana, en ponts i durant les vacances. Tot i així, també s’ofereix el servei de sortides a demanda en qualsevol moment, segons la disponibilitat.

Com es fan?

Les GeoExcursions, generalment són sortides circulars a peu amb recorreguts que cobreixen una distància de fins a 10 km, aprofitant camins, pistes i senders. L’inici és a les 10:00 hores amb una durada aproxima de 5 hores. De vegades, però, se segueix una ruta lineal i s’organitzen amb cotxes per tornar al punt de partida.

Les GeoRutes, són sortides dissenyades per fer-se a peu, aprofitant també camins, pistes i senders que poden ser circulars o no. La durada pot ser d’un dia o més d’un dia, amb recorreguts diaris que no superen els 14 km, per tal de permetre un ritme de descoberta lent. Les sortides de més d’un dia estan pensades perquè el final de cada etapa sigui en una població o un lloc amb oferta d’allotjament. En aquest cas, es facilitarà informació sobre l’allotjament, i la contractació serà a càrrec del participant.

Els GeoCamp, en tractar-se d’activitats concretes i específiques, estan dissenyades per a una durada d’entre un dia i tres dies. En general es desenvolupen en parades en punts singulars, on a través de les explicacions guiades i el treball de camp, el participant descobreix i aprofundeix en tots aquells aspectes geològics objecte de l’activitat.

Sigui una modalitat o una altra, els desplaçaments fins al punt d’inici corren a càrrec dels participants. Les activitats són aptes per arribar-hi amb vehicles particulars i/o transport públic. Abans de l’inici de l’activitat, als participants se’ls facilita la geolocalització del punt de trobada, així com el track de l’activitat i/o instruccions per arribar als punts d’inici.

Qui hi pot participar?

Les GeoExcursions i GeoRutes són activitats adreçades al públic en general interessat a descobrir, conèixer, explorar i aprendre. Totes les sortides són adequades per a qualsevol persona que estigui acostumada a caminar. Al tractar-se d’excursions a peu, d’unes hores de durada, no s’aconsellen per a nenes / nens menors de 8 anys.

Els GeoCamp malgrat ser oberts al públic en general es dirigeixen específicament al col·lectiu Geocientífic (geonaturalistes, geòlegs, apassionats vocacionals, …).

Quin és el nombre de participants?

Els grups es limiten a 20 persones. El nombre mínim de persones per fer les sortides és de 4, per sota s’anul·la l’activitat.

Quin nivell de coneixements cal?

Totes les GeoExcursions i GeoRutes són de caràcter divulgatiu però amb rigor científic. El vocabulari cientificotècnic, s’adapta a un llenguatge  senzill i adequat al grup. Es prioritza crear un ambient participatiu, de curiositat i descobriment, sense presses.

Per  a les activitats dels GeoCamp es requereix cert coneixement previ.

Quin material cal portar?

Calçat, roba i equipament adequats, per caminar sense oblidar-se de la climatologia del moment en què es realitza la sortida.

Es recomana portar pals per ajudar-se ja que moltes vegades es deixen els camins o pistes principals per prendre senders que poden ser pedregosos, relliscosos o amb un cert grau de dificultat.
També, no oblidar portar una lupa, així com prismàtics, llibreta de camp, llapis, etc.

Cal portar menjar?

Es recomana venir ben esmorzat i portar una mica de menjar i beure per a la sortida. A mig dia, mentre es fa una parada, s’aprofita per descansar i menjar alguna cosa per agafar forces.

Quin preu tenen les activitats?
  • El preu de les GeoExcursions és de 15 € per persona i 20 € per persona i dia en el cas de les GeoRutes. Per a les menors de 12 anys el preu és de 5 €.
  • El preu per persona i dia dels GeoCamp és de 25 €.

El cost inclou el guiatge i l’assegurança de l’activitat.

Puc agafar fòssils, roques o minerals?

La finalitat de totes les activitats és el descobriment geològic.
Cal recordar que la recol·lecció de fòssils està totalment prohibida i regulada per la llei 9/1993, del 30 de setembre, del Patrimoni Cultural Català.

Pel que fa a les roques i minerals, no es permetrà recollir mostres en aquells afloraments i/o llocs dels itineraris que constitueixin punts singulars o d’interès geològics i miners a causa dels seus valors paisatgístics, divulgatius o didàctics. Fora d’aquests llocs, atenent el sentit comú i el respecte al patrimoni es podran arreplegar mostres de roques i/o minerals.